Solliciteren

Ben jij klaar voor een nieuwe stap in je carrière? Het vinden van een nieuwe baan begint meestal bij het zoeken naar een geschikte vacature. Dit kan via een vacature - of cvbank, social media, kranten, netwerken of een uitzendbureau. Is jouw oog gevallen op de perfecte functie? Dan zul je nu jezelf moeten presenteren aan het bedrijf: Solliciteren!

Een sollicitatie bestaat meestal uit je cv en je sollicitatiebrief. Er kan gevraagd worden naar een motivatiebrief of als je op een creatieve functie solliciteert een portfolio. Ga je solliciteren bij een uitzendbureau op een uitzendvacature, dan is vaak een cv en motivatiebrief al voldoende. Belangrijk is dat je de beslissing om te solliciteren goed motiveert.

Laat in je brief goed naar voren komen:

  • Waarom je deze baan wilt?
  • Wie je bent en wat jou geschikt maakt voor de functie
  • Wat jij het bedrijf te bieden hebt


Zorg er daarnaast voor dat de documenten zijn opgebouwd in correct Nederlands. Laat deze desnoods nog even controleren door iemand.

Uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek?

Indien je een uitnodiging krijgt voor een sollicitatiegesprek bij het bedrijf, zorg dan dat je alle relevante diploma's, certificaten en gevraagde documeten meeneemt. Solliciteren is altijd spannend. Lees daarom onze sollicitatietips voor een goede voorbereiding op het gesprek. Succes!